На виборах президента Ісландії перемогла бізнесменка Халла Томасдоттір — ЗМІ

На виборах президента Ісландії перемагає інвесторка, бізнесвумен Халла Томасдоттір.

Про це повідомляють ісландські медіа.

Вибори в Ісландії

 

За Томасдоттір проголосували 32,8% виборців. Її найближча конкурентка, колишня прем’єр-міністр Катрін Якобсдоттір набрала 25,7%.

Таким чином, вона стане другою жінкою на посаді глави Ісландії.

Томасдоттір активно підтримує освіту, виступає за розширення прав і можливостей жінок, прозорість бізнесу і сталий розвиток. Вона заступить на посаду президента 1 серпня.

Що відомо про допомогу Ісландії Україні

Ісландія підтримала ініціативу Чехію із закупівлі боєприпасів для України, а також закупить спорядження для військовослужбовиць української армії. Острівна країна виділить на це близько €2 млн.

Також Ісландія вирішила приєднатися до двох коаліцій, що надають підтримку Україні, — Коаліції з розмінування та IT-коаліції.

Крім того, Ісландія спільно з Естонією підготували для України черговий пакет військової допомоги. 

Взимку Ісландія забезпечувала українських військових теплим одягом. Це шкарпетки, підштанники та светри з мериносової вовни, головні убори, зимові рукавиці, взуття та верхній одяг. Тоді в Ісландії навіть організували загальнонаціональний марафон із в'язання шкарпеток та светрів для військових ЗСУ.

31 травня 2024 року у Стокгольмі президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Ісландії Б'ярні Бенедіктссон підписали безпекову угоду та довгострокову підтримку.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна не визнає путіна легитимним президентом рф — МЗС