4G запрацював майже на всіх станціях київського метро
Pixabay

З 28 жовтня мобільний 4G-інтернет працює на всіх київських станціях метро, крім «Теремків». На ній він з’явиться протягом грудня 2020 року.

Про це повідомляють мобільні оператори «Київстар», «Vodafone Україна» та lifecell.

«Ми випередили графік запуску більш ніж на місяць завдяки спільним зусиллям», — каже президент «Київстар» Олександр Комаров.

 

Нарешті наш 4G тягне майже на всіх підземних станціях київського метро — 45 із 46, а також у тунелях між ними! Щоб це стало можливим, в жовтні ми запустили інтернет зі швидкістю в середньому 50 Мбіт/с відразу на 23 станціях. На Теремках 4G з’явиться протягом грудня. А отже, тепер ви можете спілкуватися з близькими та переглядати відео ще більше!🚈 Залишайтеся на зв’язку навіть в метро, як і решта 100 тисяч найщасливіших наших абонентів!💙

Posted by Kyivstar on Wednesday, October 28, 2020

У березні 2020 року мобільні оператори запустили 4G на станції «Академмістечко». Для роботи вони використали спільне обладнання від компанії Huawei, але власні частоти відповідно до ліцензій.

Довідка

За інформацією мобільних операторів, у Києві щодня 4G-інтернетом користуються близько 300 тис. абонентів. Разом користувачі вже використали у «підземці» більше 400 ТБ трафіку.

Оператори зазначають, що такого обсягу вистачило б на 30 років безперервного перегляду відео у високій якості. Наразі середня швидкість 4G в метро перевищує 40 Мб/с.

Chas News повідомляв, що NASA замовило в Nokia запуск цифрового стільникового зв’язку 4G на Місяці.

Раніше ми писали, що Apple презентувала iPhone 12 та iPhone 12 mini. 

Щоб не боялися. Українські зв'язківці починають просвітницьку роботу щодо 5G