НАБУ оголосило в розшук колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олега Гладковського, обвинуваченого у зловживаннях при закупівлі автівок для армії.

Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

Гладковського, ексзаступника міністра оборони та директора департаменту Міноборони обвинувачують в організації закупівлі в межах державного замовлення вантажних автомобілів підвищеної прохідності за штучно збільшеними цінами.

Сума завданих збитків державі становить понад 17 млн грн.

19 жовтня 2019 року ВАКС заарештував Гладковського з альтернативою внесення 10,6 млн грн застави. Вже 21 жовтня заставу внесли.

У березні 2022 року суд змінив запобіжний захід на особисте зобов'язання. Після цього, обвинувачений перестав з'являтись на судових засіданнях, а за інформацією НАБУ і САП, взагалі виїхав за кордон.

Гладковського звинувачують у зловживанні владою або службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК), йому загрожує до 6 років позбавлення волі.

 

Журналісти Bihus.Info представила у лютому 2019-го оприлюднило розслідування про те, що до корупційних операцій причетні перший заступник секретаря РНБО України Олег Гладковський. Раніше він був бізнес-партнером п’ятого президента країни Петра Порошенка. Постачання контрабандних російських деталей за завищеними цінами організував син Гладковського Ігор.

У 2021 році НАБУ оголосило в розшук сина Гладковського Ігоря. У 2023 році ВАКС його заочно заарештував у справі про розкрадання 13 млн грн «Укрспецекспорту».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

НАБУ виявило ще одну корупційну схему із закупівлями Міноборони (фото)