НАБУ та СБУ проводять обшуки у міністра економіки Любченка, який напередодні подав у відставку — ЗМІ
УНІАН

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Служба безпеки України (СБУ) проводять обшуки у Олексія Любченка, першого віцепрем'єр-міністра, міністра економіки, який 2 листопада подав у відставку.

Про це повідомляють «Слідство.Інфо» з посиланням на власні джерела.

За словами одного зі «слуг народу», Любченко, перебуваючи на посаді голови Державної податкової служби (квітень 2020 – травень 2021), покривав проведення податкових «скруток», коли одним компаніям повертали сплачене іншими компаніями ПДВ без достатніх для цього підстав.

Через це, як переконує співрозмовник, держбюджет щомісяця втрачав від 2,6 млрд грн до 3,5 млрд грн.

Також, обшуки проходять у Євгена Олейнікова, виконувача обов'язків голови Державної податкової служби та у центральному апараті Державної податкової служби з яким Любченко, як зазначають ЗМІ, перебував у «теплих стосунках».

«Слідство.Інфо»

Звільнення Олексія Любченка

За даними УП, в Офісі президента Олексія Любченка, першого віцепрем'єр-міністра України, міністра економіки, підозрювали у корупції, а Давид Арахамія, глава фракції «Слуга народу» на зустрічі з депутатами сказав їм, що міністра звільняють, бо він «закрався», але деталей чи якихось фактів цього нема.

2 листопада Любченко подав заяву про звільнення. Верховна Рада планує розглянути її 3 листопада.

Напередодні фракція «Слуги Народу» вже погодила нового кандидата на цю посаду.

Замість Любченка хочуть призначити Юлію Свириденко. Нині вона є заступницею керівника Офісу президента України Андрія Єрмака.

Раніше НАБУ оголосило у розшук відомого одеського бізнесмена Володимира Галантерника.

«Слуги народу» виключили з фракції Людмилу Буймістер. Вона голосувала проти закону про олігархів