Нафтогаз хоче створити державну мережу АЗС

Нафтогаз планує створити власну мережу АЗС. Про голова правління компанії Юрій Вітренко розповів в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

«Нафтогаз має бути оператором національної мережі, щоб не було питання зависокої ціни. Це завдання поставив президент», — наголосив він.

При цьому Вітренко запевняє, що держава не планує монополізувати ринок нафтопродуктів, а лише запобігти потенційним змовам приватних компаній щодо підвищення цін. 

«Коли є державний гравець з істотною часткою ринку — 15-20-30%, тобто не 100%, але і не 1%, тоді більше довіри, що у споживачів є можливість купувати за справедливою конкурентною ціною... якщо мережа займає 30% ринку, це вже дає реальну альтернативу людям», — сказав голова НАК.

Він зазначив, що така альтернатива буде змушувати приватних операторів не завищувати ціни.

Вітренко також розповів, що Нафтогаз ще не отримав контроль над мережею АЗС Glusco.

«Там є деякі нюанси, але сподіваюся, що держава проявить певну волю і ми будемо мати контроль над АЗС», — сказав Вітренко.

При цьому він наголосив, що для запуску власної мережі АЗС спочатку треба вирішити багато логістичну проблеми з поставками бензину до України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Укрзалізниця» закуповуватиме нафтопродукти для держави — Шмигаль