«Нафтогаз» поверне річний тариф для домогосподарств з 1 травня

НАК «Нафтогаз» завершила розробку річного тарифу на газ, який визначає єдину ціну протягом року. Тариф буде доступний з 1 травня.

На думку департаменту з інтегрованих комунікацій НАК «Нафтогаз України»,переваги річного тарифу та його гнучкість споживачі компанії вже оцінили.

«Час масштабувати цей досвід на всю країну. Наші клієнти, які обрали восени тариф «річний», досі платять за газ за ціною, яка була на момент підписання договору» — зазначив голова правління компанії Андрій Коболєв.

Він каже, що нині компанія завершує роботу над новими пропозиціями для домогосподарств, які оприлюднять з початку травня 2021 року.

Крім того, «Нафтогаз» готовий дозволити купувати газ за річним тарифом постачальникам, які працюють на роздрібному ринку для населення.

Це означає, що компанія знову вводить річний тариф.

Цей тариф, який впроваджуватимуть для захисту споживачів, компанія надаватиме за замовчуванням усіма газопостачальними компаніями, як це передбачено проєктом рішення НКРЕКП. Водночас кожен споживач зможе змінювати річний тарифний план впродовж року на щомісячний. Також можна обрати послуги будь-якого іншого постачальника газу.

«Нафтогаз» пропонував річний тариф для населення протягом серпня-грудня 2020 року. Наприкінці року він становив 6,45 грн за метр кубічний з ПДВ.

Як ми писали раніше, для клієнтів компанії, які оформили тарифний план «Річний» у 2020 році, вартість газу у березні не змінилася.

Контрольна для Вітренка. Чому ціна на газ може стати платою за крісло прем'єра