Нам фіолетово! Інститут кольору визначив відтінок 2022 року — його створили спеціально

Інститут кольору Pantone визначив колір 2022 року. Ним став бузковий відтінок 17-3938, що отримав назву Very Peri.

Розробники описують його новий червоно-фіолетовий відтінок синього.

Pantone Color Institute визначає колір наступного року вже понад 20 років. Але вперше в історії колір року не вибирали, а створювали. Фахівці інституту пояснюють, що для цього вони орієнтувались на те, що відбувається у світі.

«Коли ми виходимо з інтенсивного періоду ізоляції, наші уявлення та стандарти змінюються, а наше фізичне та цифрове життя зливаються по-новому. Виявляючи безтурботну впевненість і сміливу цікавість, які оживляють наш творчий дух, допитливий та інтригуючий Very Peri допомагає нам охопити змінений ландшафт можливостей. Він відкриває нам нове бачення, коли ми змінюємо наше життя», — описують відчуття від нового кольору в Інституті Pantone.

Там вважають, що колір Very Peri поєднує в собі «постійність» синього з «енергією та хвилюванням» червоного та символізує динамізм, креативність, уяву та просування вперед.

Інститут кольору вибирає головний відтінок наступного року вже протягом 23 років, орієнтуючись на те, що відбувається в суспільстві та глобальні тренди.

Компанія Pantone відома запатентованою системою відповідності кольорів, що використовують у дизайні та на виробництві. Вже понад 20 років Pantone Color Institute визначає колір наступного року. Для цього фахівці аналізують тенденції в індустрії розваг, кіно, мистецтві, моді та всіх галузях дизайну.

Для 2021 року у Pantone призначили одразу два кольори року — жовтий та сірий.

Що таке тренди? Звідки вони беруться? І чому ми хочемо носити «огидні» речі?