Нардеп Олександр Юрченко вийшов із СІЗО під 3,1 млн грн застави

У четвер, 24 вересня, народний депутат Юрченко вийшов із СІЗО після того, як за нього внесли заставу у розмірі 3,1 млн грн.

Правоохоронці вдягли на нардепа електронний браслет. Він зобов'язаний прибувати до слідчого за першим викликом, повідомляти про зміну свого місця проживання, здати на зберігання свій паспорт для виїзду за кордон і не спілкуватися зі свідками у справі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на прессекретаря Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Ольгу Постолюк.

Раніше, 13 вересня, народний депутат Гео Лерос повідомив на своїй сторінці на Facebook, що кілька днів тому НАБУ затримало на хабарі помічника народного депутата Олександра Юрченка (фракція партії «Слуга народу»). Той, за словами Лероса, «взяв перші 13 тисяч з 200 тисяч доларів, які передбачались народному депутату Юрченку за законопроєкт, пов’язаний із побутовими відходами».

15 вересня Вищий антикорупційний суд обрав помічнику нардепа Юрченка Іванові Фіщенку, якого НАБУ підозрює в хабарництві у змові з депутатом, запобіжний захід — арешт з альтернативою застави більш ніж 1 млн грн.

17 вересня генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру Юрченку.

21 вересня ВАСУ ухвалив узяти під варту Юрченка у залі суду із можливістю внесення застави у розмірі понад 3,1 млн грн.

Як ми повідомляли раніше, США та Євросоюз заявляють, що від прозорості обрання нового керівника САП залежатиме подальша підтримка України.