Нардеп Юлія Льовочкіна від ОПЗЖ вирішила скласти мандат

Нардеп Юлія Льовочкіна, яка обиралася до Верховної Ради від нині забороненої ОПЗЖ, вирішила скласти мандат.

Про це пише Українська правда з посилання на пресслужбу Льовочкіної.

Повідомляється це рішення Льовочкіна нібито прийняла у зв’язку з сімейними обставинами.

«Насамперед, я хочу висловити велику вдячність виборцям, які довірили мені їх представляти. Щиро дякую моїм друзям і колегам по Верховній Раді та ПАРЄ, з якими мала честь працювати протягом 15 років. Моє рішення приняте у зв’язку із сімейними обставинами», — процитували у пресслужбі слова Льовочкіної.

За даними руху Чесно, Юлія Льовочкіна була у переліку нардепів, яким за перші чотири місяці 2022 року через постійні прогули припинили відшкодування витрат, пов’язаних із виконанням ними депутатських повноважень.

Нагадаємо, 20 червня Восьмий апеляційний адмінсуд заборонив діяльність політичної партії «Опозиційна платформа – За життя». У вересні це рішення затвердив Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду.

16 листопада нардеп Олексій Гончаренко («Європейська солідарність») зареєстрував петицію до президента щодо позбавлення мандатів усіх депутатів від ОПЗЖ. Петиція за добу набрала необхідні 25 тисяч підписів.

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що вважає «правильною ідеєю» позбавлення мандатів депутатів від ОПЗЖ, однак поки не знає, як це можна «цивілізовано» зробити. Він пояснив, що у Конституції прописані сім підстав, за яких достроково припиняються депутатські повноваження. Серед них — подання особистої заяви про складення мандату.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Рада позбавила мандатів нардепів Вадима Рабіновича та Ігоря Васильковського