Нардепу від «Слуги народу» повідомили про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн грн

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у незаконному збагаченні на понад 11 млн грн.. За даними видання «Бабель», йдеться про депутата від «Слуги народу» Андрія Клочка.

Зазначається, що у 2020—2021 роках народний обранець набув у власність активи загальною вартістю 25 млн грн, хоча офіційний дохід та заощадження його та дружини за цей період становили не більше 14 млн грн.

Таким чином різниця між вартістю придбаного майна та коштами нардепа становила 11 млн.грн.

Йдеться про три земельні ділянки на Київщині, пʼять квартир у столиці, два нежитлові приміщення, а також автівки Tesla та Merсedes-Benz.

Аби приховати наявність цього майна, нардеп оформив його переважну частину на близьких родичів, зберігши за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі.

За статтею 368-5 КК України Клочку загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше екснардепа Олександра Онищенка засудили до 15 років вʼязниці. Його визнали винним в організації «газової схеми» — однієї з наймасштабніших корупційних схем в історії України. Через це компанія «Укргазвидобування» зазнала понад 740 млн грн збитків.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Керівник антикорупційного центру в Харкові Булаха після обшуків виявив систему відеостеження