NASA успішно випробувало ракету для польоту на Місяць
Pixabay

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) успішно завершило велике випробування ракети. Вона здатна доставити людей на Місяць у рамках місії «Артеміда».

Про це повідомляє Reuters.  

Аерокосмічні фірми вважають, що управління провело успішне випробування двигунів ракети, побудованої для місії компанією Boeing. Мета останньої — повернення людей на Місяць до 2024 року, тобто більш ніж через півстоліття з моменту останньої місячної прогулянки.

Під час випробування NASA змоделювало запуск двигунів основної етапу ракети Space Launch System (SLS), яка закріплена у вежі космічного центру імені Джона Стенніса у штаті Міссісіпі.

Чотири двигуни працювали впродовж восьми хвилин випробувань та заповнили все навколо хмарами білого диму.

Багато аерокосмічних фірм вже привітали управління із успішним випробуванням, пише ЗМІ.

У січні аналогічне тестування закінчилось приблизно через хвилину, хоча для збору необхідних даних двигуни мають працювати не менше чотирьох хвилин.

NASA хоче відправити безпілотний космічний корабель на орбіту Місяця у листопаді, а повернути американських астронавтів на поверхню Місяця до 2024 року.

Напередодні марсохід американського космічного агентства NASA Perseverance («Наполегливість») надіслав на Землю своє перше відео.

Chas News повідомляв, що NASA створить нову космічну обсерваторію, що вивчатиме розширення Всесвіту.

Передвісники Perseverance. Які відкриття зробили марсоходи NASA