«Наступ за графіком»: у ГУР заявили, що знали про плани росіян атакувати Харківщину

Головне управління розвідки Міністерства оборони України знало про плани російських окупантів розпочати наступальні дії на Харківщині.

Про це у ефері телемаратону заявив Андрій Юсов, представник ГУР МО України.

«Можна сказати, що дії ворога на даному напрямку розпочалися за графіком, який був відомий. ГУР, як і належить, проінформувало всі необхідні інстанції та їхні керівництва», — запевнив він.

За його словами, на Харківському напрямку разом з іншими підрозділами Сил оборони воюють також бійці ГУР МО.

«Зараз ворог зазнає великих втрат. Зрозуміло, що вся необхідна інформація оприлюднюється і Генштабом зокрема», — зазначив Юсов.

Наразі у Харківській області тривають бої, у яких беруть участь у тому числі спецпризначенці ГУР. Рф кинула у регіон солдатів Московського та Ленінградського військових округів.

Юсов наголосив, що своїм наступом на Харківщині росіяни намагаються дестабілізувати ситуацію в Україні та посіяти панічні настрої.

Олег Синєгубов, керівник Харківської ОВА в ефірі телемаратону розповів, що на півночі Харківської області збільшилась кількість населених пунктів, де тривають активні бойові дії. У прикордонному місті Вовчанськ під російськими обстрілами досі залишаються близько 500 жителів.

«Ситуація дійсно досить важка, але повністю контрольована нашими військами», — зазначив Синєгубов.

Що відбувається на півночі Харківщини

Уранці 10 травня російські війська спробували прорвати лінію оборони на півночі Харківської області поблизу кордону з рф. Збройні сили України відбили атаки та продовжують захищати позиції в регіоні. Також туди спрямували резервні підрозділи. Президент Володимир Зеленський підтвердив, що російські війська розпочали нову хвилю наступальних дій на Харківському напрямку.

Паралельно з цим росіяни посилили обстріли прикордонних громад Харківської області. Унаслідок ворожих атак загинули дві людини, ще 5 зазнали поранень.

В оперативно-стратегічному командуванні військ «Хортиця» розповіли, що активізація військ рф на кордоні з Харківською областю є ворожою ІПСО.

У ніч проти 11 травня у Генштабі повідомили, що на півночі Харківщини тривали бої за села, які фактично перебували у «сірій зоні».

Зранку 12 травня аналітики DeepState заявили, що окупанти просунулися поблизу Красногорівки та Володимирівки, зайнявши декілька сіл на півночі області.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Окупанти обстріляли Вовчанськ на Харківщині, є жертви та постраждалі (фото, відео)