Наступний крок до Місяця. Маск показав фото корабля SpaceX Starship

Засновник компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск показав фото збірки першого корабля SpaceX Starship, який готують для польоту.

«Хвостове оперення Starship SN8. Наступного тижня носовий обтічник і носове оперення. SN9 — наступного місяця. Перший політ на 15 кілометрів», — написав у Twitter Маск.

Встановлення оперення на носовій обтічник літаючого апарату вперше передбачено для космічного корабля. Також в прототипі буде вбудовано три двигуни замість одного.

SpaceX Starship / Фото з Twitter Ілона Маска

SpaceX Starship — надважка ракета-носій багаторазового запуску, що розробляється приватною американською компанією SpaceX з 2012 року. Starship розрахований на вивід на низьку орбіту понад 100 тонн корисного вантажу.

В рамках проекту Starship SpaceX також розробляє надважку ракету-носій Super Heavy для запуску корабля на низьку навколоземну орбіту з землі і «танкер» на основі Starship для його дозаправки на орбіті для місій в дальньому космосі.

30 квітня 2020 року NASA в рамках програми «Артеміда» вибрала SpaceX в числі одного з трьох підрядників для проектування і розробки систем висадки людей на Місяць в 2024 году. Програма передбачає часткове спонсорування проекту з метою створення місячної версії корабля Starship, здатного перевозити екіпаж з низької навколоземної орбіти до місячної орбітальної станції Gateway і між станцією та поверхнею Місяця.

Нагадаємо, що за шість днів вересня капітал Ілона Маска зменшився на $15 млрд, й підприємець покинув п’ятірку найзаможніших людей світу за версією Forbes.

Бізнесмен витрачає свій капітал не лише на космос і електромобілі. Так, 28 серпня Ілон Маск продемонстрував досягнення своєї команії Neuralink в розробці інтерфейсу «мозок-комп'ютер».