НАТО може втрутитись у війну, якщо Росія застосує хімічну зброю — президент Польщі

У разі застосування російськими військами застосування зброї в Україні, НАТО може переглянути свою позицію та втрутитися у війну.

Таку заяву зробив президент Польщі Анджей Дуда в інтерв’ю ВВС.

Він вважає, що Путін може вдатися до використання такого виду зброї, адже він уже програв цю війну.

«Такого масштабу світ не бачив із часів Другої світової війни. Якщо ви питаєте мене, чи Путін може використовувати хімічну зброю, я думаю, що Путін може використовувати будь-що прямо зараз, особливо коли він знаходиться в цій складній ситуації. Політично він уже програв цю війну, а у військовому плані він її не виграє», — сказав Дуда.

За його словами, якщо Путін наважиться на це, то НАТО, ймовірно, доведеться втрутитись.

«Звичайно, НАТО доведеться сісти за стіл, і їм дійсно доведеться серйозно подумати, що робити, тому що тоді це стає небезпечним не тільки для Європи, але і для всього світу», — зазначив польський президент.

Раніше про ймовірність застосування хімічної зброї повідомляли в українській та західних розвідках. Зокрема, повідомляли, що російські окупанти можуть підірвати склади аміаку на Харківщині.

Крім того, зараз російських ЗМІ активно поширюється інформація, що Україна спільно зі США нібито виробляють біоагентів, що вражають окремі етнічні групи та створюють нові штами вірусів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Головні новини про війну в Україні. Вісімнадцятий день. ОНЛАЙН