НАТО не планує спільних навчань з Росією
Getty Images

Практична співпраця Росії з НАТО призупинена в результаті незаконної анексії Криму в 2014 році. Про це повідомляє УНН  із посиланням на повідомлення прессекретаря альянсу Оани Лунгеску.

«НАТО не планує проводити навчання з Росією. Наше практичне співробітництво, як і раніше, призупинено через незаконну і неправомірну анексію Криму Росією в України в 2014 році», — заявила спікер.

При цьому раніше низка російських ЗМІ повідомили про те, що кораблі ВМФ Росії вперше за 10 років проведуть спільні з НАТО навчання.

За даними медіа РФ, навчання під назвою «АМАН-2021» повинні пройти в лютому 2021 року в акваторії Пакистанського порту Карачі. В них нібито мають намір взяти участь як кораблі Чорноморського флоту Росії, так і ВМФ США, повідомили журналісти.

Востаннє ВМФ Росії брали участь у спільних з кораблями НАТО навчаннях в 2011 році біля берегів Іспанії. У маневрах Bold Monarch в порту Картахена були задіяні кораблі, авіація і підводні човни ВМС 20 країн — членів Північноатлантичного альянсу.

Як ми писали раніше, в листопаді в Чорне море увійшли три кораблі ВМС Єгипту для проведення перших спільних навчань з Чорноморським флотом РФ.

Інструктори з Великої Британії, Данії, Канади, США та Швеції тренуватимуть військово-морський флот ЗСУ