Нацбанк дозволив Тігіпку купити компанію, якій належать понад 99% акцій Промінвестбанку
УНІАН

Нацбанк України дозволив українському бізнесмену Сергію Тігіпку придбати 100% статутного капіталу ТОВ «Фінансова компанія «Фортіфай». Компанії належить 99,7726% акцій Промінвестбанку.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Відповідне рішення регулятор ухвалив 30 жовтня. Центробанк отримав документи для узгодження покупки компанією Luregio Limited Сергія Тігіпка Промінвестбанку 12 жовтня.

Водночас в НБУ зазначили, що регулятор ще не ухвалював ніяких рішень щодо пакету документів Сергія Тігіпка. Про це пише «Новое время».

«Зараз отримані документи для погодження набуття істотної участі зареєстровані і знаходяться на розгляді», — підкреслили в НБУ.

Довідка

Раніше кіпрська компанія Luregio Limited подала в Антимонопольний комітет заявку на придбання 50% акцій компанії «Фортіфай». У березні ТОВ купило 99,77% акцій Промінвестбанку. ЇЇ новими власниками стали люди з оточення олігарха Ігоря Коломойського.

Раніше Сергій Тігіпко уже передав в Нацбанк пакет документів на купівлю Промінвестбанку. Бізнесмен планує вивести банк з ринку і перенести робочі активи в ТАСкомбанк.

Chas News повідомляв, що Печерський райсуд за клопотанням Коломойського витребував у СБУ та НАБУ звіт Kroll щодо Приватбанку.

Протягом 2020 року Україна заплатила зовнішнім кредиторам більше $5,5 млрд — НБУ