Навальний подав до суду на колонію, адже йому не дають читати Коран
Getty Images

Російський опозиційний політик Олексій Навальний подав до суду на колонію через відмову надати йому Коран. За його словами, він планував «глибоко вивчити і зрозуміти Коран і Сунну Пророка».

Про це Навальний розповів в Instagram.

«Хто б міг подумати, що перший раз я подам в суд на мою колонію через Коран. Так-так. Не через відмову допустити лікаря (причина мого голодування), не через умови утримання, а через Священну Книгу мусульман. Справа в тому, що мені не дають мій Коран. І це бісить», — написав він.

Опозиціонер говорить, що коли його тільки посадили, він склав список «поліпшень самого себе», які він хотів зробити в ув'язненні. Одним з пунктів було — «глибоко вивчити і зрозуміти Коран і Сунну Пророка».

Однак в колонії йому не надали жодної з книг, які він привіз або замовив. У колонії зазначили, що книги потрібно «перевіряти на екстремізм», а це займає три місяці. Навальний каже, що йому в колонії радять дивитися телевізор.

Напередодні опозиціонер оголосив голодування. Згодом він повідомив про сильний кашель, температуру, болі в спині та оніміння ніг.

Chas News повідомляв, що прокуратура Москви перевіряє організацію Навального на екстремізм. 

Лікаря Навального затримали після прибуття до колонії