Навального судять прямо у приміщенні поліції

Зранку в понеділок, 18 січня, у Москві відбувається «суд» над опозиційним політиком Олексієм Навальним. Його затримали напередодні в аеропорту одразу після повернення з Німеччини.

«Суд» над Олексієм Навальним щодо обрання запобіжного заходу почався прямо у відділку поліції в Хімках, куди політика доставили після затримання. Його адвокату про процес повідомили за кілька хвилин до цього, пише «Медуза».

Навальний з приміщення, де відбувається дійство, назвав його беззаконням.

«Я не розумію що відбувається. Мене одну хвилину тому вивели з камери на зустріч з адвокатами. Я прийшов сюди, тут відбувається засідання Хімкінського суду. Якісь люди мене знімають на камери, якісь люди сидять в залі. Називається це все «відкрите засідання» Хімкінського суду, де розглядається питання про моє взяття під варту за клопотанням начальника поліції», — розказав політик.

Він висловив нерозуміння, чому суд влаштували в поліції і нікого про це не повідомили.

Я багато бачив насмішок над правосуддям, але, мабуть, той дід в бункері настільки боїться, що просто демонстративно розірвали і викинули на смітник Кримінально-процесуальний кодекс. Це неможливо — те, що відбувається тут. Це найвищого ступеню беззаконня

Обрання запобіжного заходу стосується справи «Ів Роше», за якою Навального засудилий на 3,5 роки умовно. ФСВП вимагає замінити умовний термін на реальний, стверджуючи, що Навальний не дотримувався зобов'язань умовно засудженого і ухилявся від контролю.