Не таємниця, а конфіденційність. Арестович пояснив, чому не розкривають зміст мінського процесу
УНІАН

Зміст пропозицій Франції, Німеччини та України щодо ключових моментів з реалізації Мінських угод, які зараз обговорюються у Тристоронній контактній групі (ТКГ), не розкривається на прохання самих країн до моменту підписання документів.

Про це повідомив Олексій Арестович, радник з інформаційної політики української делегації у ТКГ в ефірі Радіо Донбас. Реалії.

«Це не таємниця, а конфіденційність: про це домовилися ще з 2014 року, щоби під час переговорів не чинився інформаційний тиск і сторони могли спокійно говорити, не займаючись інформаційним протиборством», — пояснив Арестович.

За його словами, документ оголошується тоді, коли він підписаний як домовленість.

«Підходи є різні, наприклад, я вважаю, що частину ходу переговорів можна було б і показати: це було б корисно, суспільство би переконалось, як ми себе поводимо і як — росіяни. Але це позиція Франції, Німеччини та ОБСЄ: вони просять не розкривати зміст, а ми відповідальний партнер — і не розкриваємо, раз вони просять», — зазначив Олексій Арестович.

Очільник Офісу президента Андрій Єрмак заявляв, що західні партнери України підготували План мирного врегулювання на Донбасі. Тепер Київ чекає, коли його схвалить РФ, або заявить відкрито, що не хоче миру. Заступник голови адміністрації президента Росії Дмитро Козак в інтерв’ю «Інтерфаксу» це заперечив та назвав міфом.

Українська делегація в ТКГ покинула стіл переговорів через «експерта»