«Не здоров'я і життя громадян головне, а вибори». Очільник МОЗ висловився щодо концерту Полякової в Харкові (відео)
Редпост

3 жовтня в Харкові Оля Полякова виступила на концерті до Дня вчителя. Захід відвідали близько двох тисяч осіб. Через це поліція відкрила кримінальну справу через порушення карантину. 5 жовтня міністр охорони здоров'я України Максим Степанов відреагував на концерт Олі Полякової в Харкові на фоні зростання захворюваності на коронавірус.

Про це стало відомо з його промови на брифінгу.

«Харків, який постійно знаходиться в антирекордах, практично кожен день встановлює нові антирекорди, ну дуже важливо для місцевої влади провести цей концерт. Звичайно, у нас же вибори. Не здоров'я і життя громадян головне, а вибори. Тому обов'язково треба провести концерт 3 жовтня, зібрати тисячі людей, щоб потім подивитися, яка кількість хворих буде через тиждень — десять днів», — зазначив політик.

Степанов наголосив, що такі легковажні дії місцевої влади і ставлення до здоров'я громадян призведе до збільшення кількості хворих. Також він сказав, що в українських лікарнях банально може не вистачити ліжок й медичних працівників, якщо українці продовжать нехтувати правилами соціальної дистанції в умовах пандемії.

«Хочу повідомити, що кількість людей, які госпіталізуються кожен день, тільки збільшується. Станом на ранок 5 жовтня, кількість пацієнтів у лікарнях становить 16 745 осіб. На середину липня ця кількість була 3,5 тисячі. Майже в 5 разів збільшилася кількість людей, що одночасно знаходяться в лікарнях», — говорить голова МОЗ.

Концерт організували на прохання команди міського голови Харкова Геннадія Кернеса. Наразі поліція розслідує порушення карантину. 

Слідчим внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу розміром від 17 до 51 тисячі гривень або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадуємо, 3 вересня біля будівлі Кабінету міністрів пройшов мітинг представників музичної індустрії в знак протесту проти рішень уряду про часткову заборону на проведення концертів. У демонстрації взяли участь співачки Оля Полякова, alyona alyona, Аліна Паш та інші представники музичної індустрії.

Раніше ми писали, що «Шахтар» всім складом іде на самоізоляцію.

ЗМІ: Трамп намагався приховати позитивний результат свого тесту на COVID-19