«Шахтар» іде на самоізоляцію через коронавірус. Шевченко терміново викликає в збірну резервістів

Футбольний клуб «Шахтар» у неділю ввечері повідомив, що коронавірус виявлено у лідерів команди — воротаря Андрія Пятова і капітана Тараса Степаненка.

«Після матчу «Десна» — «Шахтар» медслужба клубу отримала результати ПЛР-тестів на COVID-19 гравців збірної України, які були здані напередодні їх від'їзду в розташування національної команди. Тести Андрія Пятова і Тараса Степаненка, а також двох співробітників персоналу «помаранчево-чорних» виявилися позитивними. «Шахтар» у повному складі йде на самоізоляцію», — йдеться в повідомленні на офіційному сайті клубу.

Зазначимо, що в понеділок, 5 жовтня, свій збір починає національна збірна України. До її табору мали прибути й Пятов зі Степаненком. А крім них — ще шість гравців «Шахтаря». Донецький клуб повідомляє, що в понеділок і четвер всі футболісти, тренери та співробітники першої команди пройдуть додаткове тестування, «після якого будуть визначені подальші дії».

Таким чином, лише негативні свіжі тести можуть дозволити збірникам «Шахтаря» приєднатися до збірної. Поки ж головний тренер Андрій Шевченко терміново викликав до національної команди голкіпера «Олександрії» Юрія Паньківа і півзахисників Володимира Шепелєва («Динамо») та Романа Безуса («Гент»).

Склад збірної України на матч у Франції виглядає так:

Воротарі: Андрій Лунін («Реал», Іспанія), Георгій Бущан («Динамо»), Юрій Паньків («Олександрія»).

Захисники: Віталій Миколенко, Олександр Караваєв, Ілля Забарний (усі — «Динамо»), Едуард Соболь («Брюгге», Бельгія), Богдан Михайліченко («Андерлехт», Бельгія), Євген Чеберко (ЛАСК, Австрія), Ігор Пластун («Гент», Бельгія), Юхим Конопля («Десна»).

Півзахисники: Андрій Ярмоленко («Вест Хем», Англія), Сергій Сидорчук, Віктор Циганков, Микола Шапаренко, Володимир Шепелєв (усі — «Динамо»), Руслан Маліновський («Аталанта», Італія), Євген Макаренко («Кортрейк», Бельгія), Ігор Харатін, Олександр Зубков (обидва — «Ференцварош», Угорщина), Роман Безус («Гент», Бельгія).

Нападник: Роман Яремчук («Гент», Бельгія).

У середу, 7 жовтня, Україна має зіграти товариський матч у Парижі із Францією. Після чого нашу збірну чекають два надзвичайно складні поєдинки Ліги націй в Києві — проти Німеччини (10 жовтня) і Іспанії (13-го).

Цікаво, що і Пятов, і Степаненко в неділю брали учать в матчі проти «Десни» (2:2). І якщо вони насправді інфіковані на коронавірус, могли заразити як партнерів по команді, так і суперників.

3:0 — і €30 млн у кишені. Чому перемога «Динамо» над «Гентом» настільки важлива