«Не зруйнований, а лише пошкоджений»: кремль підготував «методичку» про вибух на Кримському мосту

Кремль надіслав російським ЗМІ «методичку» із рекомеданціями, як необхідно висвітлювати вибух на Кримському мосту.

Про це пише Медуза.

Російським медіа наказали розповідати, що «міст не зруйновано, але лише пошкоджено полотно на автомобільній та залізничній частинах».

Також пропагандисти мають повторювати, що підготовка до відновлювальних робіт уже розпочалася, Мінтранс запустив нові логістичні маршрути, а Керченська паромна переправа запрацювала.

«Судячи з повідомлень на стрічках РИА Новости, ТАСС та більшості інших російських ЗМІ, рекомендації адміністрації президента виконуються», — зазначає видання.

Так, голова окупаційної адміністрації півострова сергій аксьонов заявив, що сьогодні запрацює пасажирська паромна переправа і можливо — автомобільна.

Також у Криму окупанти скасували видані у перші години розпорядження про заборону продавати бензин у каністрах і більше 3 кг круп в одні руки.

Нагадаємо, 8 жовтня близько 6:00 на мосту після потужного вибуху обвалилися два прольоти мосту, а також загорілися цистерни з паливом на його залізничній частині.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Перевершили самих себе. Українці створили десятки мемів про Кримський міст (фото, відео)