Асоціація повітряного транспорту створить медичний проїзний
Pixabay

У кінці 2020 року IATA планує випробувати Travel Pass. А у першому кварталі 2021 року Асоціація повітряного транспорту повноцінно запустить медичний проїзний. Він допоможе безпечно відкрити кордони.

Про це повідомляє пресслужба організації.

«IATA Travel Pass буде керувати і перевіряти потік необхідної інформації про тестування або вакцини між державами, авіакомпаніями, лабораторіями і мандрівниками», — йдеться у повідомленні.

Над створенням медичного проїзного IATA працює спільно з міжнародним авіаційним холдингом International Airlines Group. Він об'єднує British Airlines і Iberia.

«Сьогодні кордони закриті подвійним замком. Тестування — це перший ключ, що дозволяє здійснювати міжнародні поїздки без карантинних заходів. Другий ключ — це глобальна інформаційна інфраструктура, необхідна для безпечного управління, спільного використання та перевірки даних про тести, зіставлених з ідентифікаторами мандрівників, відповідно до вимог прикордонного контролю, — заявив керівник IATA Олександр де Жуніак.

Водночас авіакомпанії незабаром вимагатимуть довідку від COVID-19, каже очільник австралійської авіакомпанії Qantas Airlines Алан Джойс у коментарі CNN.

Qantas Airlines стане першою авіакомпанією, яка вимагатиме такий документ.

«Ми розглядаємо зміни у наших правилах обслуговування авіапасажирів. Тому, наприклад, пасажирів міжнародних рейсів ми попросимо зробити щеплення перед тим, як вони піднімуться на борт літака», — зазначив Джойс.

Chas News повідомляв, що літаки Boeing 737 MAX знов зможуть літати.

Раніше у Єврокомісії заявили, що заборона на авіаперельоти не допоможе побороти COVID-19.

Євроконтроль прогнозує відновлення авіаподорожей до Європи — залежно від винайдення вакцини