«Невідворотна відповідь» Вашингтону: заборона наймати росіян та пересуватися Росією
kremlin.ru

Міністерство закордонних справ Росії оприлюднило перелік заходів, вжитих у відповідь на нові санкції з боку Сполучених Штатів.

У першу чергу Росія дзеркально висилає з країни 10 американських дипломатів, а послу США в РФ Джону Саллівану рекомендовано «поїхати на консультації до Сполучених Штатів».

«Очевидно, що зі сформованої вкрай напруженої ситуації випливає об’єктивна необхідність, щоб посли обох наших країн перебували в своїх столицях для аналізу ситуації і проведення консультацій», — говориться в заяві МЗС РФ.

Росія відкликала свого посла Анатолія Антонова з Вашингтону «на консультації» після слів президента США Байдена, який вважає Володимира Путіна вбивцею.

«Відповідь невідворотна». У МЗС Росії відреагували на нові санкції США

У відповідь на санкції США російська влада скасовує угоду, згідно якої всі громадяни Сполучених Штатів мали право вільно пересуватися територією РФ. Російська сторона також забороняє американським дипломатам наймати адміністративно-технічних працівників з числа громадян Російської Федерації і третіх країн.

«Мається на увазі припинити діяльність в Російській Федерації американських фондів і неурядових організацій, підконтрольних Держдепартаменту та іншим американським державним структурам. Ця робота, яка ведеться давно і планомірно, буде доведена до кінця, особливо на тлі того, що США не мають наміру скорочувати розмах своїх підривних зусиль», — говориться в заяві МЗС РФ.

Головний російський дипломат Сергій Лавров підкреслив, що РФ підготувала заходи і проти американського бізнесу, однак поки не вживатиме їх.

«У нас теж є можливості вжити болючих заходів для американського бізнесу. Ми їх будемо тримати про запас», — сказав Лавров.

Байден оголосив надзвичайну ситуацію для подолання російської загрози