Неякісні бронежилети для ЗСУ: колишньому заступнику міністра оборони Шаповалову оголосили ще одну підозру

ДБР повідомило про підозру колишньому заступнику міністра оборони В’ячеславу Шаповалову й екскерівнику одного з департаментів Міноборони за ймовірну розтрату понад 250 млн грн на закупівлі неякісних бронежилетів.

Про це повідомили в ДБР.

За даними слідства, вони замовили за кордоном засоби індивідуального захисту за 100% предоплатою. Водночас фігуранти та порушили процедуру контролю за якістю товару, у результаті чого ЗСУ отримали неякісні бронежилети, які не можна використовувати у бою без загрози життю.

Зазначають, що це призвело не лише до втрати 250 млн грн бюджетних коштів, а й до підриву обороноздатності країни, загрози життю та здоров’ю військовим.

Посадовцям вручили підозру підозрюються у розтраті майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану та за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 КК України). Це передбачає позбавлення волі на строк до 12 років.

В ДБР нагадали, що Шаповалов вже отримав підозру за договори на поставки неякісної амуніції для військових на 1,4 млрд грн.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Поставив до ЗСУ браковані бронежилети на 6 млн грн: підприємцю загрожує 12 років тюрми (фото)