Міністерство інтеграції запровадить санкції через «продаж» «Масандри» другу Путіна
Getty Images

100% акцій виноробного заводу «Масандра» в окупованому РФ Криму купила дочірня компанія банку «Россия» «Южный проект». Її діяльність котролює російський бізнесмен та друг президента РФ Володимра Путніа Юрій Ковальчук. Мінреінтеграції запровадить санкції щодо нового «власника» підприємства .

Про повідомляє пресслужба Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій.

У відомстві кажуть, що концерн «приватизували» за ціною, що мінімально перевищує стартову. У Мінреінтеграції вважають це ознакою заздалегідь узгодженого результату і фіктивного характеру «аукціону».

Крім дочірнього підприємства банку «Россия», компанії «Южный проект», на «аукціон» заявилася тільки одна компанія. Вона зареєстрована в Москві. Статутний капітал другого учасника «торгів» становив еквівалент близько $135.

«З точки зору права ці дії є продовженням злочину — незаконної «націоналізації», яка почалося в 2014 році. «Масандру» передали структурі банку «Росія». Цей банк, як і його основні публічні бенефіціари, перебувають під міжнародними санкціями з березня 2014 року, ще до початку збройної агресії на Донбасі», —  наголосив очільник Мінреінтеграції Олексій Резніков.

Міністр вважає, що підприємство можуть знищити, а найцінніші активи просто розкрадуть.

«Всі наявні в відкритих джерелах документи вже у нас. Санкційний пакет вже готується», — підкреслив Резніков.

Санкції проти РФ необхідно посилити у разі продовження агресії — МЗС