Німеччина, Франція, Італія та Румунія виступають за «негайний» статус кандидата в ЄС для України
Zelenskiy / Official

Лідери Німеччини, Франції, Італії та Румунії зустрілися з Володимиром Зеленським та висловилися за «негайний» статус кандидата на членство в ЄС для України.

Про це повідомляє BFMTV.

«Цей статус супроводжуватиметься дорожньою картою, а також враховуватиме ситуацію на Балканах та сусідніх країнах, зокрема, в Молдові», — заявив Еммануель Макрон та пообіцяв надати українській армії ще шість гаубиць Caesar.

Канцлер Олаф Шольц зазначив, що Німеччина також підтримує позитивне рішення щодо України та бачить її в європейській сім'ї. Таку ж думку висловив прем'єр Італії Маріо Драгі. Він додав, що держава повинна провести глибокі реформи.

Також усі лідери висловили солідарність у підтримці України в боротьбі з російською агресією та наголосили, що мир має бути таким, яким його бачить Київ. Еммануель Макрон додав, що саме в Україні зараз вирішується безпека Європи.

Висновок Єврокомісії щодо заявок України, Грузії та Молдови очікують побачити 17 червня. А вже наступного тижня Єврорада ухвалюватиме рішення щодо статусу кандидата.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Українці привітали Шольца, Макрона та Драгі в Києві десятками мемів (фото)