Німеччина і Швейцарія скасували безкоштовні експрес-тести для більшості населення
Pixabay

Уряд Німеччини скасував безкоштовні експрес-тести на COVID-19. З 11 жовтня дня громадяни оплачуватимуть їх за свій рахунок.

Про це повідомляє The Guardian.

Експрес-тести можна було пройти безкоштовно по всій Німеччині з початку березня, поки вакцинація від COVID була все ще важкодоступною. Зараз уряд припиняє фінансування тестів, оскільки всі охочі старше 12 років можуть отримати вакцину.

Таким чином, Берлін сподівається, що вдасться наростити охоплення вакцинацією.

Зараз в країні повністю щеплено тільки 65% населення Німеччини, що є одним з найнижчих показників у ЄС.

Діти віком до 12 років і ті, кому не рекомендується робити щеплення за медичними показаннями, як і раніше, можуть зробити безкоштовні тести.

Однак рішення передбачає також деякі перехідні правила.

Наприклад, діти у віці від 12 до 17 років і вагітні жінки можуть отримувати принаймні один безкоштовний тест на тиждень до 31 грудня.

Аналогічний крок почав діяти 11 жовтня і у сусідній Швейцарії. Тести тут безкоштовні для людей у ​​віці до 16 років, для тих, хто отримав лише одну дозу вакцини, для людей з підозрою на коронавірус і для тих, хто не може вакцинуватись у зв'язку з медичними протипоказаннями.

Програми з регулярним тестуванням у школах і на підприємствах також залишаються безкоштовними.

Як і у Німеччині, так і у Швейцарії сертифікат на підтвердження вакцинації, одужання від хвороби чи негативний тест громадяни мають показувати при відвідуванні ресторанів, концертів тощо.

Раніше у компанії Moderna заявляли, що пандемія коронавірусу може закінчитись у 2022 році.

Чи потрібно робити третє щеплення проти коронавірусу?