Німеччина зупинила сертифікацію російського «Північного потоку-2»

Німеччина вирішила призупинити сертифікацію «Північного потоку-2».

Таке рішення сьогодні ухвалив Олаф Шольц, канцлер ФРН, пише видання Spiegel.

Шольц заявив, що звернувся до Міністерства економіки Німеччини вжити заходів для зупинки сертифікації газогону через останні дії Росії. З його слів, «без цієї сертифікації «Північний потік-2» не може запуститися».

Сертифікат, виданий попереднім урядом ФРН, стосувався безпеки поставок природного газу Німеччиною. Як зазначають журналісти, рішення переглянули, оскільки ситуація уже не є безпечною з огляду на ескалацію на сході України.

Крім того, за даними Spiegel, у найближчі тижні Мінекономіки Німеччини планує детально вивчити вплив геополітичних подій та ситуації на сході України на безпеку поставок.

Водночас глава європейської дипломатії Жозеп Боррель зазначав, що газопровід «Північний потік-2» не буде запущено у разі нападу Росії на Україну.

У Росії два дні ппоспіль обвалюються фінансові ринки, акції та рубль через геополітичну напруженість і посилення санкційних ризиків після визнання Росією «ДНР» і «ЛНР».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія визнала «ЛДНР» і ввела війська. Що далі: заморожування конфлікту чи масштабна війна?