Володимир Путін визнав «незалежність» маріонеткових республік «ДНР» і «ЛНР» (відео)

Володимир Путін, президент РФ, звернувся до росіян щодо визнання «ДНР» і «ЛНР».

Свою промову російський лідер почав з екскурсу в історію та назвав Володимира Леніна «автором та архітектором України». Путін додав, що зараз українці проводять декомунізацію та зносять його пам'ятники.

«Ви хочете декомунізації? Ми готові показати Україні, що таке справжня декомунізація», — пригрозив президент РФ. Він додав, що право виходу республік з СРСР стало «націоналістичною міною» для вже неіснуючої держави.

За словами Путіна, українські керівники «вражені вірусом націоналізму та корупції», а українська держава так і «не відбулася». Він заявив, що владу в Україні у 2014 році захопили «радикали, які здійснили низку вбивств». 

«Не можна без здригання згадувати про страшну трагедію в Одесі, де учасники мирної акції протесту були по-звірячому вбиті, живцем спалені в Будинку профспілок. Злочинці не покарані. Їх ніхто не шукає. Але ми знаємо їх поіменно. І зробимо все, щоб їх покарати. Знайти та поставити перед судом», — сказав Путін.

Президент РФ вкотре поскаржився на «утиски» російської мови в Україні та «переслідування опозиції». Також Путін заявив, що діями української влади керують «іноземні радники». За його словами, НАТО може безперешкодно керувати українською армією, використовуючи територію країни в ролі «театру військових дій».

«Вступ України в НАТО та подальше розгоренння там об'єктів Альянсу — справа вирішена. Це питання часу», — підкреслив Путін, назвавши це загрозою для Росії. Російський президент додав, що Захід продовжить вводити проти його країни санкції.

«Росія має повне право вживати заходів у відповідь для своєї безпеки. Так і будемо вчиняти», — заявив Путін. Дії України на Донбасі він назвав геноцидом та заявив, що визнає «незалежність» територій, підконтрольних угрупованням «ДНР» і «ЛНР».

Путін також підписав із ватажками бойовиків договір про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.