Номінацію Гарріс на посаду президента США підтримали 99% делегатів Демократичної партії — ЗМІ

Віцепрезидентка США Камала Гарріс отримала підтримку 99% делегатів під час онлайн-голосування на з'їзді Демократичної партії за висунення її кандидатури на президентських виборах у США.

Про це пише The New York Times.

Саме голосування проводилося віртуально із 1 по 5 серпня. Тепер висунення Гарріс має бути формально підтверджене з'їздом, який розпочнеться 19 серпня в Чикаго.

Секретар з'їзду Джейсон Рей має підтвердити результати голосування, перш ніж Гарріс і її майбутній кандидат на посаду віцепрезидента приймуть номінацію.

Гарріс, чиї батьки були іммігрантами з Індії та Ямайки, може стати першою темношкірою жінкою і першою людиною південноазіатського походження, яка обіймає посаду президента. Вона опинилася у верхній частині партійного квитка після того, як 21 липня президент Джо Байден зняв свою кандидатуру.

Видання CNN і Associated Press із посиланням на джерела сьогодні повідомили, що кандидатка на посаду президентки США Камала Гарріс обрала губернатора штату Міннесота Тіма Волза своїм кандидатом у віцепрезиденти.

Очікується, що 6 серпня Гарріс оголосить свого кандидата на посаду віцепрезидента, після чого проведе спільний передвиборчий мітинг у Філадельфії та вирушить у турне штатами.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Камала Гарріс позмагається за крісло президента США замість Джо Байдена: що про неї відомо