Офіційно: Джо Байден не балотуватиметься в президенти США

У неділю, 21 липня президент США Джо Байден оголосив, що в інтересах Демократичної партії відмовляється від наміру знову балотуватися на посаду очільника держави.

Про це він повідомив у себе на сторінці в X.

«Для мене було найбільшою честю в моєму житті служити вам як президент. І хоча я мав намір балотуватися на переобрання, я вважаю, що в інтересах моєї партії та країни для мене краще відійти в сторону і зосередитися виключно на виконанні своїх обов'язків як президента на залишок мого терміну», — заявив президент.

Він також повідомив, що звернеться до громадян Сполучених Штатів пізніше цього тижня з більш детальною інформацією про своє рішення.

Вибори президента в США: що відомо

Президентські вибори в США відбудуться 5 листопада 2024 року. Це будуть 60-ті в історії країни президентські вибори, на яких мають обрати 47-го президента США. Дональд Трамп уже став кандидатом від республіканців, а національний зʼїзд Демократичної партії відбудеться 19—22 серпня в Чикаго. Там партія і висуне свого кандидата на виборах.

Розмови про відмову від перегонів за крісло президента почались після провалу Байдена на дебатах з його основним опонентом республіканцем Дональдом Трампом.

Після невдалих дебатів демократи та весь світ почали пильно спостерігати за нинішнім президентом США та помічали все більше і більше обмовок під час його виступів.

У Демократичній партії навіть виступили з заявою, що Байдену слід відмовитися від участі у цьогорічних президентських виборах, оскільки шанси перемогти опонента дорівнюють нулю.

Натомість Байден наполіг, що не планує залишати виборчу кампанію. Глава Білого дому навіть написав листа демократам.

Однак пізніше Байден заявив, що може знятися з виборів президента США через проблеми зі здоров'ям.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна планує провести другий Саміт миру до президентських виборів у США — ЗМІ