Нова соцмережа Clubhouse всього за пів місяця зібрала 4,5 млн учасників
InsideHook

Нова соцмережа аудіоспілкування Clubhouse стрімко набирає популярність у світі. За пів місяця кількість її користувачів зросла у 2 з половиною рази й сягнула 8,1 млн.

Про це повідомляє аналітична компанія App Annie.

Соцмережа доступна тільки за запрошеннями Але з 1 по 16 лютого кількість її учасників зросла з 3,5 млн до 8,1. Все більше на неї звертають увагу мешканці Великої Британії, Німеччини, Японії, Бразилії та Туреччини.

На думку авторів дослідження, причиною такої популярності могла стати поява в аудіочаті таких знаменитостей, як Ілон Маск і Марк Цукерберг.

Аналітики повідомляють, що на тлі ажіотажу навколо Clubhouse соцмережа Facebook також почала розробку сервісу аудіоспілкування.

Як повідомляє видання AIN.ua з посиланням на дані сервісу Sensor Tower, станом на 16 лютого в Україні аудіосервіс встановили 77 тисяч раз. Основна маса завантажень припала на період з 8 по 16 лютого.

Clubhouse створили у 2020 році двоє американських підприємців — Пол Девіс та Рохан Сет. Приєднатися до мережі можна тільки за персональним запрошенням від користувача, який уже в ній. У Clubhouse спілкуються виключно голосом.

Як ми писали раніше, Twitter тестує нову функцію «Spaces» на основі голосу. Аудіо-чати подібні до практики стартапу Clubhouse.

«Слухай, що я тобі кажу!». Чи можливо за допомогою Clubhouse впливати на лідерів думок і залучати електорат?