Обійшли чергу. На Тернопільщині вакцинували робітників приватних компаній
teren.in.ua

У Тернопільській області 24 березня 40 працівників підприємств «Агропродсервіс» та «Тернопільський м’ясокомбінат» вакцинували препаратом CoviShield. Цією новиною вони похвалилися на своїх сторінках у Facebook та місцевому виданню «Терен». Зараз всі публікації видалили.

Першим про вакцинацію працівників приватних компаній повідомило тернопільське видання «Терен». Протягом дня 26 березня ця публікація була доступна всім, але ввечері її видалили. Проте з нею можна ознайомитись у Google Cache.

Як повідомляє видання LIGA.net, обидві компанії повідомили про вакцинацію на своїй сторінках у Facebook, опублікувавши фото, на яких медпрацівниця проводить щеплення. Ці публікації також вже видалили. Проте автори видання встигли зробити їх копії.

У коментарях на запитання, де вони взяли вакцину, в «Агропродсервісі» відповіли, що керівництво підприємства звернулося з відповідним листом-проханням. Судячи з публікації видання «Терен», лист вони направляли до Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Скріншот

Видання LIGA.net намагалося з’ясувати походження вакцини та всі опитані ним медустанови спростували свою причетність до позачергової вакцинації. У керівництві «Агропродсервісу» відмовилися коментувати, яке звернення вони надсилали, кому та що вказували в листі.

Засновником компанії «Агропродсервіс» є нинішній депутат Верховної ради з групи «За Майбутнє» Іван Чайківський. Також він є секретарем комітету ВР з питань аграрної та земельної політики. На момент набуття депутатських повноважень від був директором «Агропродсервісу».

За даними Міністерства охорони здоров’я, передусім щеплення будуть проводитися медичним працівникам, військовослужбовцям ЗСУ, працівникам соціальної сфери, мешканцям пансіонатів для літніх людей і працівникам цих закладів.

11 березня МОЗ з метою популяризації вакцинації проти коронавірусу дозволив робити щеплення публічним і відомим особам залишковими дозами препаратів.

За даними Ради національної безпеки і оборони, найбільша частка публічних осіб серед загальної кількості вакцинованих спостерігається у Тернопільській області — 32% від загальної кількості використаних доз (1977 осіб).

Вакцинація збилася з графіку. Українці зробили на 100 тис. щеплень менше, ніж заплановано