Очікуються атаки російських хакерів на критичну інфраструктуру

Органи кібербезпеки США, Австралії, Канади, Нової Зеландії та Великої Британії опублікували спільну заяву, в якій попередили про можливі атаки російських хакерів.

На думку фахівців, найближчим часом слід очікувати посилення шкідливої кіберактивності від спонсорованих державою російських хакерів чи кіберзлочинних угрупувань.

Об’єктами атаки стане критична інфраструктура України та європейських країн. Ці атаки можуть виглядати по-різному. Це може бути крадіжка даних для подальшого їх використання, застосування небезпечного програмного забезпечення, в тому числі ransomeware (вірусів-вимагачів). Не виключається з блокування важливих мереж. 

Коментуючи цю заяву, голова Держспецзв'язку Юрій Щиголь додав, що «російські хакери не обмежаться Україною». На його думку, потрібно «посилити співпрацю на рівні держав, щоб забезпечити кіберстійкість всього цивілізованого світу».

Chas News багато розповідав про атаки на українські інфраструктурні об’єкти. В середині квітня стало відомо про успішно відбиту атаку на українську енергосистему, результатом якої мало стати знеструмлення великої території. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Хакери Anonymous зламали банк російських олігархів