Очільник комітету Держдуми РФ допустив вихід Росії з ПАРЄ
Council of Europe

Через останні «антиросійські події» Росія може говорити про можливий вихід із Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), заявив глава комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Леонід Слуцький.

«Можна говорити про можливий вихід з Ради Європи, з її Парламентської асамблеї. Вийти можна тільки з Ради Європи в цілому», — сказав він в ефірі YouTube-каналу «Соловйов Live».

На думку депутата, об'єднання останнім часом «використовується для нанесення різного роду ударів по Росії». Слуцький зазначив, що Чехія раніше в суботу, «як по команді (США — Прим. ред.)», оголосила про видворення російських дипломатів.

Глава думського комітету також допустив, що через кілька днів на засіданні ПАРЄ обговорять «жорстку антиросійську резолюцію по досьє Навального».

11 квітня Слуцький вже попереджав, що на майбутній весняній сесії в ПАРЄ, можливо, приймуть «антиросійську» резолюцію у справі російського опозиціонера Олексія Навального.

Весняна сесія ПАРЄ пройде в гібридному форматі 19-22 квітня. Росія братиме участь у заході дистанційно.

На початку березня в МЗС РФ підтвердили готовність Росії працювати в Раді Європи на підставі статуту організації. Тоді заступник глави МЗС РФ Олександр Грушко заявляв, щодо Рада без Росії в своєму складі «втратить свою якість, втратить сенс існування».

Реакція українського нардепа

Нардеп Олексій Гончаренко, член фракції «Європейська Солідарність», нагадав у Telegram, що «це саме той Слуцький, який на зимовій сесії ПАРЄ кидався на захист Путіна, а через декілька місяців отримав за це орден. Путінські пропагандисти вже в паніці».

На думку політика, причиною паніки є те, що під час весняної сесії ПАРЄ, яка розпочнеться 19 квітня, відбудуться дебати з затвердженням резолюції по ситуації з Навальним.

«Ми разом з колегами наступного тижня будемо без зупину нагадувати Росії про їх злочини. Тому що правда за нами. Тримаймо стрій!» — підсумував Гончаренко.

Хто кого? Що Україна здатна протиставити російським танкам та ракетам