Очільник Міноборони двічі звинуватив МВФ у затримках виплат на оздоровлення бійців
Пресслжуба Міноборони

22 лютого міністр оборони Андрій Таран двічі заявив, що саме Міжнародний валютний фонд затримує кошти на оздоровлення бійців. Як виявилось, очільник відомства мав на увазі Міністерство фінансів.

Про це стало відомо під час пресконференції, уривок з якої у Facebook опублікував Юрій Гудименко.  

Начальник Генштабу Руслан Хомчак підказав, що Таран говорив про Мінфін, а не про МВФ.

 

Це пиздець. Це пиздець. Вибачте, інших слів немає. Сьогоднішня прес-конференція Міністра оборони та Начальника Генерального штабу. Міністр оборони Таран звинувачує МВФ у тому, що МВФ недодає кошти на оздоровлення бійців. МВФ! Недодає! Кошти! На оздоровлення! Бійців! ЗСУ! Хомчак, вочовидь, вирішив, що Таран переплутав МВФ з Мінфіном і виправив його. Таран подякував... І ЩЕ РАЗ СКАЗАВ, ЩО ВИННИЙ МВФ! Це якийсь неймовірний скандал. Це щось за рамками добра та зла. Це просто жесть. Я не можу знайти цьому пояснень. Або в нас Міністр оборони не здатний розрізнити МВФ та КМУ, МВФ та ВМФ, МВФ та BMW, BMW та BLM, і такий міністр має йти на пенсію, або він дійсно звинувачує у всьому МВФ, як Володимир Зеленський у серіалі «Слуга народу». Це просто треш.

Posted by Юрій Гудименко on Monday, February 22, 2021

«Питання наближення статей бюджету для того, щоб виплачувати це вчасно, Міністерство фінансів має узгодити з МВФ», — сказав міністр оборони.

Хомчак же сказав: «Міністерство фінансів, МВФ тут ні до чого. Ви обмовилися, я вибачаюсь».

Chas News повідомляв, що у Генштабі ЗСУ знищили матеріали про вторгнення Росії до Криму.

В «Укрпошті» планували 23 лютого випустити марку, присвячену українській армії. В Генштабі ЗСУ закликали перенести презентацію