Очільник МОЗ допустив закупівлю російської вакцини від коронавірусу
УНІАН

Україна не закупляла російську вакцину від коронавіруса, заявили у Міністерстві охорони здоров’я в інтерв’ю LIGA.net. Наразі МОЗ лише веде перемовини з її міжнародними постачальниками.

Водночас очільник МОЗ Максим Степанов каже, що Україна може закупити російську вакцину, тільки якщо РФ доведе її дієвість на міжнародному рівні. Про це міністр розповів в ефірі NewsOne.

У своїй промові Степанов наголосив, що наразі у відомства немає підтверджень міжнародних організацій щодо дієвості російської вакцини від коронавірусу і того, що вона пройшла всі необхідні стадії клінічних випробувань.

Проте якщо вакцину Росії схвалить ВООЗ, «тоді будемо говорити про закупівлю будь-якої вакцини, не тільки російської», говорить держслужбовець. У МОЗ запевняють у коментарі виданню, що відомство не займається поставками російських вакцин.

«Це Тодурова питайте. МОЗ не поставляє російські вакцини і веде переговори зі світовими виробниками», — запевняють у міністерстві. 

Нагадуємо, кардіохірург Борис Тодуров заявив, що в Україну масово завозять російську вакцину від коронавірусу. Про це він розповів в ефірі «Хард Влащенко».  

«Я думаю що всі вакцини привозять з-за кордону. Українських вакцин, звичайно, немає. Яким чином вони сертифіковані і легальні, я не знаю. Російські вакцини масово сьогодні завозять з Росії. І цілі сім'ї сьогодні вакцинуються російськими вакцинами», — запевняє лікар.  

Раніше ми писали, що вакцина від COVID-19 може з’явитися до кінця 2020 року. 

Чи вилікує українську економіку створення вакцини від коронавірусу?