Очільник МОЗ оцінив карантин вихідного дня
Getty Images

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов вважає, що завдяки карантину вихідного дня зменшиласт динаміка зростання кількості хворих на COVID-19. Проте очільник МОЗ наголосив, що українці «не дуже добре» дотримувалися карантинних обмежень.

Про це держслужбовець розповів на брифінгу.

«Кінцеві результати ми побачимо, коли завершиться цей тиждень і ми зможемо порівняти статистику, але попередньо — якщо ми рівняємо день до дня — ми вже бачимо навіть зменшення не лише динаміки зростання, а й кількості захворівших», — зазначив міністр.

За його словами, в Україні другий день поспіль більше людей, які одужали від коронавірусу, ніж тих, які захворіли на COVID-19.  

«У нас за минулу добу 14 496 захворівших. У минулий четвер, тиждень тому, було 15 331. І в нас сьогодні ще одужавших більше, ніж захворівших, другий день поспіль», — каже Степанов.

У відеозверненні очільник МОЗ сказав, що українці несумлінно дотримувалися нових карантинних обмежень.

«У нас три тижні був карантин вихідного дня, були загальні обмеження по країні і більш жорсткий карантин на вихідні. М'яко кажучи, країна його не дуже добре дотримувалася, особливо в перші вихідні», — говорить Степанов.

Міністр нагадав, що наразі украхнці живуть в умовах загальних карантинних обмежень для помаранчевої зони епідемічної небезпеки.

Коли посилять карантинні обмеження 

Посилений карантин можуть запровадити з 2 по 23 січня, розповіли інсайдери «РБК-Україна» в Кабміні та Офісі президента.

«Остаточного рішення немає, це один з 3-4 робочих варіантів», — зазначив співрозмовник видання в уряді.

Джерело підкреслило, що мова йде саме про посилений карантин, а не про локдаун. У відомстві вважають, що в січні ділова активність і так різко падає.

Інсайдери ЗМІ підкреслили, що посилення обмежень вже після Нового року нібито підтримує президент України Володимир Зеленський.

Chas News повідомляв, скільки коштуватимуть державі й бізнесу карантинні обмеження у грудні.

«Зробіть паузу». Очільник Мінкульту закликав українців «відсвяткувати» скасування карантину вихідного дня