Очільники МЗС України та Німеччини обговорили ситуацію з новими КПВВ на Донбасі
УНІАН

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба обговорив з головою МЗС Німеччини Гайко Маасом ситуацію з новими КПВВ на Донбасі. При цьому вони домовились про співпрацю у у рамках «нормандського формату».

Про це повідомляє пресслужба МЗС, посилаючись на їхню телефонну розмову.

Маас оцінив зусилля України у «нормандському форматі» та Тристоронній контактній групі. Очільник МЗС Німеччини підкреслив, що українська сторона дотримувалась «режиму тиші», попри випадки порушень.

Міністр закордонних справ Німеччини позитивно відгукнувся щодо відкриття нових контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) у Щасті та Золотому Луганської області.

При цьому Маас погодився з важливістю збереження теми тимчасово окупованого Криму серед пріоритетів міжнародного порядку денного.

Міністри також обговорили підготовку до саміту Східного партнерства, який відбудеться у 2021 році. Кулеба наголосив що Україна поступово інтегрується внутрішній ринок Європейського Союзу.

Раніше президент Мюнхенської безпекової конференції Вольфганг Ішингер заявив, що спроба України повернути Донбас силою у ближчі роки призведе до катастрофи. 

Chas News повідомляв, що 31 березня на Донбасі можуть пройти місцеві вибори — якщо РФ виведе війська. 

Очільник МЗС розповів про наслідки рішення КСУ, скасування безвізу з ЄС та стратегічних партнерів України