«Одним ворогом менше». Нардеп Третьякова грубо відреагувала на смерть колеги і спричинила скандал в Раді
УНІАН

У п’ятницю, 8 жовтня, у Верховній Раді спалахнув скандал навколо смерті 33-річного депутата Антона Полякова. Він вранці помер в таксі в Києві.

Під час засідання Ігор Палиця, голова групи «Партія «За майбутнє», заявив, що депутат з фракції «Слуга народу» Галина Третьякова відреагувала на смерть Полякова словами «Одним ворогом менше».

За твердженням Палиці, Третьякова, яка є головою комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів,  написала так в депутатському чаті «слуг народу».

«Тільки що в вашому партійному чаті керівник комітету, який має опікуватися людьми, дітьми, пані Третьякова написала про смерть Антона Полякова, що «одним ворогом менше». Я хотів би попросити вас, шановна фракція «Слуга народу», зробити висновок зі слів пані Третякової», — заявив Палиця.

Він підкреслив, що вважає такі слова неприпустимими, «яким би політичним опонентом чи людиною не був пан Антон Поляков».

Як відреагувала Третьякова

На закид в недоречній реакції Галина Третьякова взяла слово і почала з випаду на адресу Палиці та його політичної сили.

«Звідки «За майбах» знають, що пишуть у чаті «Слуга народу»? По-друге, коли люди, які борються за свободу слова, яка гарантована кожній людині тут у залі Конституцією, вважають, що вони можуть накидати комусь якісь платки на рота, то мені здається, що позор  це вам», — заявила Третьякова.

Її слова перервал спікер Ради Руслан Стефанчук. Він зауважив, що життя кожної людини є вищою соціальною цінністю, і закликав припинити спекуляції на цьому.

Що буде далі?

Тепер у парламенті мають розглянути лист від голів фракцій і груп із пропозицією відсторонити Третьякову від засідань і, можливо, від головування в комітеті. 

Руслан Стефанчук став новим спікером Верховної Ради. Чим він відомий