МОН рекомендує школам встановити канікули з 15 до 30 жовтня
УНІАН

12 жовтня міністерство освіти та науки України надішле рекомендаційні листи до всіх закладів загальної середньої освіти. В них воно рекомендуватиме встановити канікули з 15 до 30 жовтня.

Про це в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет розповів у своєму Telegram-каналі.

Закладам професійної, професійно-технічної освіти, фахової передвищої та вищої освіти, незалежно від кольору карантинної території, МОН рекомендує перейти на дистанційну форму навчання з 15 жовтня до 15 листопада з обов’язковим виїздом усіх студентів із гуртожитків.

На думку держслужбовця, студентам мають повернути кошти за проживання у гуртожитку з 15 жовтня до 15 листопада 2020 року.

Шкарлет разом з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим подаватимуть таку саму пропозицію на розгляд Державної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій. МОН та МОЗ рекомендуватиме комісії підготувати відповідне розпорядження й ухвалити його на засіданні уряду 13 жовтня.

В.о. міністра наголосив, що заклади дошкільної освіти працюватимуть у звичайному режимі з урахуванням усіх рекомендацій МОЗ та головного державного санітарного лікаря.

Президент Володимир Зеленський на нараді відомств, відповідальних за охорону здоров'я в країні, підтримав пропозиції посилити нагляд за дотримання карантинних заходів у публічних місцях і закладах, а також раніше почати канікули у школах. Про це прессекретар президента Юлія Мендель розповіла у коментарі «Інтерфакс-Україна».

«Володимир Зеленський підтримав ці пропозиції і також зазначив, що міністерство охорони здоров'я повинно забезпечити лікарні ліжками, киснем і медикаментами, які використовуються для допомоги хворим коронавірусною інфекцією», — каже Мендель.

11 жовтня голова медичного комітету ВР Михайло Радуцький заявив, що у зв'язку з епідемією СOVID-19 вищі навчальні заклади в Україні тимчасово переведуть на дистанційне навчання. Водночас осінні канікули в школах розпочнуться раніше.

Нагадуємо, 9 жовтня Радуцький запропонував запровадити в Україні карантин вихідного дня і відправити на дистанційне навчання ВНЗ і школи. 10 жовтня в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет попросив організувати на наступні два тижні дистанційне навчання для дітей через зростання захворюваності на COVID-19.

ВООЗ: вакцина від COVID-19 може з’явитися до кінця 2020 року