Радуцький: студенти вчитимуться онлайн, а школярі раніше підуть на канікули
Facebook / Слуга народу

У зв'язку з епідемією СOVID-19 вищі навчальні заклади в Україні тимчасово переведуть на дистанційне навчання. Водночас осінні канікули в школах розпочнуться раніше.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив голова медичного комітету Верховної Ради Михайло Радуцький. Політик посилається на рішення, прийняті на нараді у президента України Володимира Зеленського.

 

У світі черговий рекорд з кількості нових хворих на СOVID-19. Майже 400 тисяч за добу. Наша країна – не виняток:...

Posted by Михайло Радуцький on Sunday, October 11, 2020

Держслужбовець зазначив, що «під час останньої наради у президента України ухвалена низка важливих рішень з боротьби з епідемію СOVID-19». Наразі пресслужба президента і МОЗ поки не повідомили про подібні рішення.

Радуцький наголосив, що українські ВНЗ переводять на дистанційне навчання через спалахи коронавірусу у навчальних закладах. За його словами, це рішення повністю підтримує керівництво навчальних закладів.

До 15 жовтня школярі підуть на осінні канікули. Точну дату початку канікул визначить місцева влада.

Очільник медичного комітету ВР також повідомив, що у червоних та помаранчевих зонах заклади громадського харчування мають зачинятися о 22:00. ВР може ввести штраф для власників приміщень, куди пропустили людей без захисних масок, ділиться Радуцький.

«Масові «гулянки» у клубах завершились. Це стосується і всіх масових заходів. Дивитись на порушення заборони «крізь пальці» влада більше не збирається. […] Єдина ефективна форма контролю за дотриманням маскового режиму — запровадження відповідальності власників приміщень», — написав чиновник.

Нагадуємо, 9 жовтня Радуцький запропонував запровадити в Україні карантин вихідного дня і відправити на дистанційне навчання ВНЗ і школи. 10 жовтня в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет попросив організувати на наступні два тижні дистанційне навчання для дітей через зростання захворюваності на COVID-19.

Раніше ми писали про другу хвилю COVID-19 у Європі.

Північнокорейці готують військовий парад у масках, незважаючи на пандемію коронавірусу