Офлайн, уроки про міни та без творів Толстого: як зміниться навчання у школах з 1 вересня
Фото: Держприкордонслужба

З 1 вересня в Україні планують відновити освітній процес у режимі офлайн. Про це повідомив Андрій Вітренко, заступник міністра освіти, в ефірі телемарафону.

«Що стосується початку нового навчального року. Хочу повідомити батькам, учням, студентам: 1 вересня освітній процес в Україні буде відновлено в режимі офлайн, і всі діти, студенти учні мають піти до шкіл, університетів, коледжів, закладів профтехосвіти», — розповів він.

Напередодні надреп Юлія Гришина після наради з головою МОН Сергіє Шкарлетом писала, що в очне навчання хочуть відновити лише у тих регіонах, де це дозволяє безпекова ситуація.

Вітренко також розповів про зміни у шкільній програмі наступного навчального року. Планується виключити багато творів російської літератур, зокрема «Війни і мир» Льва Толстого, та внести зміни у викладання історії.

«Такого в Україні вивчати не будуть, тобто все, що виспівує орківські війська, все воно зникне з програми зарубіжної літератури. Історія України та всесвітня історія — ми горді тому, що вже ґрунтуємося на національних українських архівних документах. Будуть внесені зміни в методологію викладання історії та світової історії, робочі групи ретельно опрацьовують всі ці зміни і буде виписано взаємовідносини між українською нацією та "руським міром" на основі історичної правди», — сказав Вітренко.

Стосовно того,чи залишиться в програмі хтось з російських письменників, Вітренко зазначив, що зараз йдуть дискусії стосовно цього питання, але програма зарубіжної літератури буде оновлена.

Також зміни торкнуться предмету «Захист вітчизни» — буде посилено національно-патріотичне виховання і додано окремий блок, що буде стосуватися мінної безпеки.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росіяни скасували літні канікули у школах у Маріуполі, щоб деукраїнізувати дітей — радник мера