Окупантам — санкції. Посли ЄС схвалили обмеження проти Росії за Керченський міст

Посли Євросоюзу дали добро на санкції проти двох осіб та чотирьох компаній, відповідальних за будівництво Керченського мосту.

Про майбутні обмеження повідомив у Twitter брюссельський кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк, зазначивш, що вони будуть оформлені пізніше цього тижн». При цьому журналіст не назвав, проти кого саме Євросоюзом будуть введені санкції.

Нагадаємо, раніше МЗС України привітало продовження санкцій ЄС проти РФ за анексію Криму і заявило, що очікує нових обмежень у зв'язку з будівництвом мосту на окупований півострів.

Крім того, постійний представник України при ООН Сергій Кислиця закликав до введення нових санкцій за проведення місцевих «виборів» в окупованому Криму.

Окупанти побудували Керченський міст, щоб з’єднати материкову Росію з анексованим Кримом через острів Тузла і Тузлинський косу. Складається він з двох паралельних мостів — автомобільного та залізничного. Загальна протяжність об’єкта — 19 кілометрів. Міст був відкритий в 2018 році, залізничний рух по ньому — в 2019-2020 роках.

Тим часом, як ми повідомляли раніше, Крим вводить режим жорсткої економії і скаржиться на Україну. В ООН кажуть, що агресори самі винні: верховний комісар ООН з прав людини відповідальність за забезпечення півострова питною водою поклав на Росію.