Окупанти можуть спробувати приєднати Херсон до Криму, — мер міста

Мер Херсона Ігор Колихаєв не бачить ознак підготовки «референдуму» в окупованій частині області. Натомість росіяни можуть спробувати приєднати регіон до вже окупованого Криму.

Про це міський голова розповів в інтерв'ю НВ.

«Що я бачу: референдуму не буде. Думаю, що вони, швидше за все, планують область приєднувати до Криму. Робити ще одну квазіреспубліку немає сенсу. Підготовки до референдуму немає», — наголосив мер.

Він підкреслив, що немає точної інформації, але не помітив жодних ознак підготовки до проведення фейкового голосування для створення «херсонської народної республіки».

Місцевий колаборант Кирило Стремоусов, якого окупанти призначили «заступником голови військово-цивільної адміністрації області», також запевнив, що питання проведення «референдуму» не розглядається.

Однак при цьому він заявив, про «неможливість» повернення Херсонської області до складу «нацистської» України.

Напередодні, російське видання Медуза з посилання на джерела у Кремлі писала про плани російського керівництва провести у середині травні три «референдуми» — про приєднання «лнр» і «днр» до росії та проголошення «народної республіки» на Херсонщині.

Нагадаємо, російські війська захопили Херсон ще 2 березня. Спочатку окупанти не втручалися у роботу української адміністрації міста на чолі з мером Ігорем Колихаєвим. Але 25 квітня ворожі військові зайняли мерію та зняли з неї українські прапори.

Наступного дня росіяни призначили «голової» області ексмера Херсона Володимира Сальдо, а «мером» міста ще одного місцевого колаборанта Олександра Кобця.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зеленський розповів, що може остаточно покласти край у переговорах з росією