Окупанти укріплюють оборону на лівому березі Херсонщини та на Запоріжжі — Генштаб

Генеральний штаб ЗСУ інформує про ситуацію на фронті станом на вечір 10 листопада.

За словами Головнокомандувача, за минулу добу, на напрямку Петропавлівка—Новорайськ підрозділи Сил оборони України просунулись на 7 кілометрів та взяли під контроль 6 населених пунктів. Схожа ситуація і на напрямку Первомайське—Херсон, де також повернули контроль над 6 населених пунктів.

Росіяни зосередились на стримуванні ЗСУ на окремих напрямках та продовжують будувати оборону на лівому березі Дніпра. Водночас, противник веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Обстрілів ворога зазнали райони населених пунктів Донецької, Луганської, Дніпропетровської та Запорізької областей.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін. На території білорусі формують російсько-білоруського угруповання військ.

На інших напрямках ворог здійснював обстріли з танків, мінометів та артилерії:

  • на Сіверському напрямку — в районі населеного пункту Грем’яч Чернігівської області;
  • на Слобожанському напрямку — в районах населених пунктів Стрілеча, Тернова, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ та Колодязне;
  • на Куп’янському та Лиманському напрямках — в районах населених пунктів Кислівка, Табаївка, Берестове, Лісна Стінка, Стельмахівка, М’ясожарівка, Макіївка, Невське, Ямполівка та Лиман;
  • на Бахмутському напрямку — в районах населених пунктів Роздолівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Курдюмівка, Торецьк, Нью-Йорк та Майорськ;
  • на Авдіївському напрямку — в районах населених пунктів Авдіївка, Опитне, Водяне, Первомайське, Невельське, Мар’їнка, Парасковіївка та Новомихайлівка;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках — в районах населених пунктів Вугледар, Павлівка, Новосілка, Нескучне, Новопіль, Темирівка, Ольгівське, Успенівка, Червоне, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Чарівне, Оріхів та Степове.

На Південнобузькому напрямку обстрілів з артилерії зазнали Мусіївка, Іллінка та Новокиївка Дніпропетровської області.

За даними Генштабу, окупанти нарощують фортифікаційне обладнання позицій у Запорізькій області, до цього намагаються залучити і цивільне місцеве населення.

Для поповнення поточних втрат та посилення угруповання окупантів на Херсонському напрямку, на тимчасово окупованій території Донецької області проводиться пошук та затримка військовослужбовців, які відступили з Харківського напрямку. Як особливість, відзначається відправка груп загарбників без теплих речей, екіпірування, засобів захисту та зброї — їх обіцяють видати безпосередньо в районі ведення бойових дій.

за наявною інформацією, очікується відправка мобілізованих з військових навчальних закладів у другій декаді листопада зі Смоленська. Вони проходили підготовку на базі військової академії протиповітряної оборони збройних сил рф.

Українська авіація за добу завдала по ворогу вісім ударів. Під ураження потрапили сім районів зосередження особового складу, озброєння та військової, а також позиція засобів ППО росіян.

Воїни ракетних військ і артилерії за добу уразили пункт управління, вісім районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, два склади боєприпасів, п’ять засобів ППО та інші важливі військові об’єкти окупантів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити 

«Це результат наших дій»: Генштаб прокоментував імовірний відступ росіян з Херсонщини