Окупанти завезли до Мелітополя 500 вчителів з рф за «безкоштовне жило»

В окупований Мелітополь завезли півтисячі вчителів з росії.

Про це в ефірі телемарафону розповів мер Мелітополя Іван Федоров.

За його словами, російським вчителям за роботу в захопленому місті пообіцяли високу зарплатню та «безкоштовне житло». Освітяни натомість повинні примушувати школярів щодня виконувати гімн рф, піднімати прапор-країни агресора та вчити вигадану історію.

Міський голова зазначив, що вчителів з рф почали звозити, оскільки більшість українських педагогів не хочуть співпрацювати з окупантами.

«Наші героїчні вчителі, директори шкіл, директори дитячих садочків в більшості своїй відмовилися співпрацювати з ворогом. Лише 10% співробітників відділу освіти погодилося стати колаборантами, але здебільшого це технічні спеціалісти. Жоден директор — організатор освіти не погодився співпрацювати з окупантом», — розповів Федоров.

Раніше у росії закликали педагогів та батьків школярів бойкотувати «патріотичний» проєкт щотижневих уроків «Розмови про важливе», в якому вихвалятиметься війна проти України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У школах Києва більше не вивчатимуть російську мову