Омбудсмен закликав СБУ перевірити дії Ірини Фаріон

Омбудсмен Дмитро Лубінець звернувся до СБУ із закликом перевірити дії екснардепа Ірини Фаріон через поширення нею персональних даних студента з Криму, що стало підставою для його затримання окупантами.

«Це не тільки втручання у приватне життя особи, але і спричинена загроза особистої безпеки та життя студента. Вона, з одного боку вчиняла кримінальний злочин, з іншого боку, підіграла окупантам», — наголосив він.

Також на інцидент відреагувала представниця президента в Криму Таміла Ташева. Вона заявила, що намагатиметься притягнути Фаріон до відповідальності.

Нагадаємо, 8 листопада Ірина Фаріон опублікувала лист від студента з Криму зі словами на її підтримку. При цьому вона не приховала його ім'я та прізвище, хоча про це її просили у коментарям під дописом у Telegram.

Згодом у прокремлівських ЗМІ з'явилося відео, на якому хлопець просить вибачення за лист та стверджує, що відмовився від своїх поглядів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Киву заочно засудили до 14 років ув'язнення з конфіскацією