OpenAI запускає GPT-4, який зможе аналізувати зображення

Розробник ChatGPT ОpenAI оголосив про випуск вдосконаленої версії штучного інтелекту GPT-4.

Про це повідомили у блозі компанії.

З оновленням штучний інтелект зможе аналізувати зображення. Зокрема, розуміти малюнки та схеми при розв’язуванні задач, пояснювати дані на діаграмах, а також комбінувати дані з зображення з текстом. Зараз ця можливість перебуває на стадії закритого тестування.

Також розробники обіцяють, що нейромережа зможе вирішувати «складні проблеми з більшою точністю» та загалом стане «креативнішою та більш придатною для співпраці».

Водночас зазначають, що GPT-4, як і попередні оновлення, досі ненадійний, адже іноді спотворює факти та припускається помилок у судженнях. Але кількість «галюцинацій» в оновленні зменшилась. Так, GPT-4 на 40% краще за GPT-3,5 упорався з результатами тестів оцінки фактології.

У компанії повідомили, що для доступу до API GPT-4 потрібно підписатися на список очікування. Крім того, оновлення зможуть протестувати користувачі преміум чат-боту компанії ChatGPT Plus, але з обмеженою кількістю запитів.

Нагадаємо, 18 лютого стало відомо, що чат-бот ChatGPT на основі штучного інтелекту став доступним і для українців. Chas News розповідав, що таке ChatGPT, що він вміє та як почати ним користуватись.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Google створює власний чат-бот на основі штучного інтелекту під назвою Bard